Kategórie
 
 
 
 
 

Medik8-Leaders in anti-ageing skincare

Filozofia CSA

Poslaním značky Medik8 je demystifikovať náročnosť starostlivosti o pleť proti starnutiu. Výrobca Medik8 verí, že tajomstvo zdravej a krásnej pokožky je v podstate jednoduché, stačí dodržiavať aplikáciu vitamínu C a ochranného krému s SPF cez deň, a vitamínu A v noci. Je klinicky dokázané, že táto priama stratégia prináša pozitívne výsledky, ktoré je nielen možné vidieť, ale aj cítiť. Preto Medik8 neustále pokračuje v zdokonaľovaní tejto filozofie ďalším vývojom. Medik8 je kozmetický líder vo vitamíne C, ktorý je účinný  pri naštartovaní žiarivosti pleti, podporuje tvorbu kolagénu a má antioxidačné výhody. Vitamín C je nenahraditeľný v každodennej rutine starostlivosti o pleť. Produkt Medik8 C-TETRA®LUXE je Best Vitamín Sérum.

Je známe, že až 80% starnutia pleti je spôsobené od slnečných lúčov. Výrobca Medik8 obhajuje filozofiu, že každodenné používanie krému s ochranným SPF faktorom je nesmierne dôležité, preto vyvíja celý rad denných krémov novej generácie, ktoré sú ochranné a hydratačné. Jednotkou, s vysokou dávkou ochrany je produkt Medik8 ADVANCED DAY ULTIMATE PROTECT™, s SPF 50+ | PA ++++ opaľovací krém, ktorý zhmotňuje novú generáciu opravy DNA kožných buniek a je vhodný aplikovať v každom ročnom období. Chráni pred modrým svetlom, glykáciou, znečistením a pred infračerveným svetlom.

 

 

AKÍ ĽUDIA STOJA ZA ZNAČKOU MEDIK8

Elliot Isaacs vstúpil do priemyslu pre starostlivosť o pleť vo veľmi zaujímavom čase. Priamo na počiatku revolúcie kozmeceutik a v dobe rastu významu prírodných a organických zložiek.

Elliot, absolvent Univerzity v Leeds , sa vždy zaujímal o prírodovedné predmety ako fyziológia, farmakológia, biochémia a mikrobiológia - možno práve preto, že jeho otec bol lekárnik a prírodné vedy boli teda súčasťou jeho života už od detstva.

Po promocií Elliot 4 roky cestoval po svete. Vrátil sa domov s cieľom vytvoriť produkty starostlivosti o pleť vychádzajúce z vedeckého základu a šetrné k životnému prostrediu. Už vtedy existovalo nadmerné množstvo prírodných produktov šetrných k životnému prostrediu. Tým však chýbala akákoľvek skutočná účinnosť. Na druhú stranu existovalo niekoľko vysoko účinných kozmeceutik, ničmenej bez prírodného charakteru balenia, konzistencie a vône. 
Obe tieto kategórie produktov sa pre Elliota stali inšpiráciou a zrodila sa hlavná myšlienka Medik8: ponúknuť vysoko účinné kozmeceutika a súčasne pamätať na to, že použivanie produktov má byť zážitkom.

Elliot má viac než 20 rokov skúseností s vývojom profesionálnych produktov starostlivosti o pleť a je členom Spoločnosti kozmetických vedcov.

V súčasnosti je stále významnou súčasťou výskumu a vývoja a je často pozývaný ako prednášajúci na lekárske estetické konferencie a odborné stretnutia po celom svete. Technológie v oblasti starostlivosti o pleť sú pre ňho vášňou. Ničmenej, radšej než pracovať sám v malom farmaceutickom laboratóriu svojho otca, sa Elliot rozhodol vybudovať tím vedcov v „kozmetickom laboratóriu” obsahujúcom moderné zariadenie ako inkubátory, homegenizátory, viskozimetre, odstredivky, digitálne ph merače, veľmi presné digitálne váhy alebo šesťstupňové čističky vody. Ako môžete vidieť na obrázku, v laboratóriách zostáva i tak stále dostatok priestoru pre chemické sklenené nádobky používané pri titrácií pre kontrolu kvality antioxidantov.

 

PREČO MEDIK8 VEDCI TRVAJÚ NA VÝROBE PRODUKTOV V MALÝCH SÉRIÁCH

Medik8 vyrába výrobky v malých sériách s cieľom zaručiť ich stabilitu, čerstvosť a účinnosť. Na obrázku môžete vidieť výrobného technika Medik8 pri práci.

Tento prístup zabezpečuje, že sú výrobky funkčné a účinné aj vo chvíli, keď sa dostanú k zákazníkovi. Bohužiaľ, veľké množstvo najviac aktívnych molekúl väčšinovo používaných v kozmeceutických produktoch a bežných produktoch starostlivosti o pleť, je veľmi nestabilná. Pokiaľ však nie je zloženie dôkladne stabilizované, aktivita produktu v priebehu času prirodzene klesá.

Dodanie čerstvých produktov na trh je len jednou z mnohých aktivít, ktoré robíme, aby sme zabezpečili čo najvyššiu účinnosť Medik8 produktov vo chvíli, keď sa dostanú k zákazníkovi.

 

MEDIK8 LIPOZÓMY A MIKROEMULZIE

AKO MEDIK8 ZVYŠUJE PRIENIK AKTÍVNYCH LÁTOK DO POKOŽKY

Medik8 produkty obsahujú vysoko kvalitné čistené ľahké oleje, ktoré slúžia ako nosiče mnohých aktívnych látok. Olej má totiž schopnosť preniknúť do kože výrazne ľahšie ako voda.

Medik8 používa mikroemulzie a lipozómy k ochrane aktívnej látky obsiahnutej v produkte a k efektívnemu prieniku látky hlbšie do kože.

Lipozómy predstavujú efektívnu technológiu na prenos aktívnych látok na báze vody. Sú často prirovnávané k mikroskopickým mydlovým bublinám, ktoré majú vo vnútri aktívnu látku. Ich tenký a elastický povrch umožňuje "bublinu" rôzne deformovať a vytvoriť tak oválny tvar miesto prirodzeného tvaru gule. Z tohto dôvodu sú lipozómy často nazývané "elastickými vačkami".

 

MEDIK8 TECHNOLÓGIA POSTUPNÉHO UVOĽŇOVANIA

AKO MEDIK8 REDUKUJE CITLIVOSŤ KOŽE NA VYSOKO ÚČINNÉ AKTÍVNE LÁTKY

V spolupráci s partnermi z oblasti technológie vyvinul Medik8 jedinečný systém zapuzdrenia vitamínu A (retinolu) vo svojich produktoch.

Skompletovaním reaktívnych molekúl ako je all-trans-retinol, je dosiahnuté vyššej stability a čerstvosti a súčasne dochádza k postupnému uvoľňovaniu molekúl retinolu do pokožky.

Vďaka pomalým, ale súvislým dávkam aktívnej látky napomáha Medik8 technológia postupného uvoľňovania predchádzať obvyklému podráždeniu pokožky, ktoré je spôsobené vysokou koncentráciou obsiahnutého retinolu.

 

UV ŽIARENIE A VAŠA POKOŽKA

PREČO SÚ SLNEČNÉ LÚČE NAJVÄČŠÍM DÔVODOM STARNUTIA PLETI

Fotostarnutie je všeobecný pojem pre negatívne prejavy na koži, ktoré sú priamym dôsledkom dlhodobého vystavovania UV žiareniu v priebehu života. Je považované za najčastejšiu príčinu starnutia pleti.

K najbežnejším prejavom fotostarnutia patria "starecké škvrny" a ďalšie druhy hyperpigmentácie, predčasné vrásky a ryhy, začervenanie pleti, nerovná textúra pleti a jej nezdravý vzhľad.

Aké sú škodlivé účinky UV žiarenia?

1. SPÁLENIE

Spálenie kože sa prejavuje jej opuchom, sčervenaním a bolestivosťou, ktoré obyčajne nasledujú po nerozvážnom vystavovaní sa slnečnému žiareniu.

UV žiarenie spôsobuje poškodenie buniek. Telo reaguje na toto poškodenie zvýšeným prísunom krvi do kapilárneho riečišťa v dermis s cieľom dopraviť do postihnutej oblasti bunky, ktoré by škodu napravili. Väčšie množstvo krvi v kapilárach spôsobuje sčervenanie - ak stlačíte spálenú pokožku, tá zbelie a následne opäť sčervená, ako sa kapiláry znova naplnia.

Opuch je výsledkom úplnej absencie ochrany pred slnkom a je ukazovateľom vážneho poškodenia UV žiarením.

2. STARNUTIE PLETI

Citlivosť pleti na fotostarnutie závisí na jej farbe. Všeobecne, čím jemnejšia a svetlejšia pleť, tým je riziko fotostarnutia a problémov s tým súvisiacich vyššia.

Čo sú voľné radikály?

Voľné radikály sú v súvislosti so starostlivosťou o pleť najčastejšie definované ako vysoko energetické častice, ktoré poškodzujú kolagén a elastín, oslabujú pevnosť kože a narúšajú jej ochrannú bariéru, čo vedie k vzniku jemných vrások a rýh.

Ako sa dostávajú voľné radikály do kože?

"Vnútorné" voľné radikály sú prirodzeným vedľajším produktom pri premene stravy na energiu. Telo je samo schopné bojovať s týmito voľnými radikálmi, a to vďaka potravinám bohatým na antioxidanty.

"Vonkajšie" voľné radikály môžu byť vysoko nebezpečné a sú považované za hlavnú príčinu predčasného starnutia pleti. Tieto voľné radikály pochádzajú najčastejšie z fajčenia, opaľovania a znečisteného životného prostredia (napr. znečistený vzduch v mestách a výfukové plyny).

Čo je antioxidant?

Antioxidanty sú hlavní nepriatelia voľných radikálov, ktoré negatívne pôsobia na pleť. Spoločne s ochranou proti slnku patrí medzi najdôležitejšie prvky akéhokoľvek programu prevencie starnutia pleti.

Výskumy potvrdzujú*, že lokálne aplikované antioxidanty môžu pomôcť zabrániť starnutiu pleti. Fungujú tak, že "nasávajú" voľné radikály, ktoré sa do kože dostávajú z vonkajšieho prostredia (z UV žiarenia a znečistenia) a vnútorného prostredia (ako vedľajší produkt bunkového metabolizmu). Antioxidanty prerušujú škodlivé reťazové reakcie spôsobené voľnými radikálmi, a tým zabraňujú poškodeniu buniek.

Okrem toho poskytuje vitamín C a ďalšie antioxidanty širokú ochranu proti foto-oxidačnému stresu vyvolanému na koži, ktorý môže podporovať fotostarnutie pleti.

*(Thiele, 2001; Thiele et al, 2001; Podda et al, 2001; Fitzpatrick and Rostan, 2002; Traikovich, 1999; Humbert et al, 2003)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia